مجلات معتبر مجلات شناخته شده و با اعتبار هستند و در یک حوزه خاص از علوم فعالیت میکنند که نمایههای معتبر ISI، Scopus، PubMed و دیگر نمایه های معتبر را دارا میباشند.
مجلات بی اعتبار یا نامعتبر به مجلاتی گفته میشود که به دلیل نحوه عملکرد خود بیاعتبار اعلام می شوند. این مجلات در داوری مقالات بسیار ضعیف بوده یا به علت عدم رعایت اخلاق علمی و حرفهایی در لیست سیاه قرار گرفتهاند. (معیارها و ملاک های مهم در تعیین نشریات کم اعتبار، نامعتبر و جعلی را پایگاه ISC منتشر کرده است.)
ژورنال جعلی یا هایجک شده (Fake or hijacked journals) به وب سایتهایی گفته میشود که با نام و اعتبار یک ژورنال واقعی شکل گرفتهاند و تلاش میکنند تا با فریب نویسندگان مقالات برای رسیدن به اهداف مالی خود فعالیت کنند. درحالی است که صاحبان واقعی مجله از این ماجرا اطلاعی ندارند. اغلب ژورنالهایی که وب سایت رسمی ندارند یا به نحوی وب سایت رسمی آنها ناشناخته یا غیرفعال است در معرض جعل شدن میباشند.
فهرست نشریات و ناشران کماعتبار، نامعتبر و جعلی (ISC) و فهرست مجلات نامعتبر و جعلی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به منظور راهنمایی و کمک به پژوهشگران در انتشار مقالات ارائه شدهاند.
جهت انتخاب مجله مناسب برای انتشار مقالات پژوهشگران و اعضای هیات علمی، پایگاه اولریخ Ulrich که یک وب سایت اطلاعاتی برای ارائهی کامل مشخصات کتابشناختی نشریات، وضعیت نـشر و نشانی، قیمت، موضوع و اطلاعات اسـاسی دیگر نسبت به مجلات علمی، پژوهشی، تجاری و…. می باشد، مطمئنترین روش ممکن است.